Christian Chocolaterie en Patisserie is Leerbedrijf van het Jaar 2017

Christian Chocolaterie en Patisserie uit Oss is dinsdag 4 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Marc Oonk van Banketbakkerij Oonk uit Enschede, Leerbedrijf van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen.

De andere genomineerde leerbedrijven waren Lex Verkley uit Soest en Patisserie Linnick uit Amsterdam. Alle genomineerde leerbedrijven ontvingen een foto, een beker en een juryrapport. Christian Chocolaterie en Patisserie is heel trots op het behalen van deze titel.

Enthousiast en betrokken
De Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij zegt: “We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 onder meer toegekend omdat Christian Chocolaterie en Patisserie sterk gericht is op het ontwikkelen van leerlingen en zij daarbij zeer betrokken en gestructureerd met de leerling aan de slag gaan. Het bedrijf wil jonge mensen enthousiasmeren voor een toekomst in de bakkerij. De ondernemer vindt het van belang om vakmensen af te leveren die voldoen aan de eisen van een bakker. Hij vraagt veel theoretische kennis van zijn leerlingen en daagt de leerling elke dag uit om kennis te zoeken en toe te passen.”

Stimuleren leren in de praktijk
De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Meer nieuws

Bakkersbrein al bijna 25.000 keer gespeeld

Bakkersbrein is dé app waarmee het kennisniveau van verkoop- en productiemedewerkers wordt getest en verbeterd. Dat Bakkersbrein populair is blijkt wel uit de speelcijfers: de app is sinds september 2018 alweer bijna 25.000 keer gespeeld. Bakkersbrein is een quiz waarbij in 10 categorieën steeds 10 vragen in zo kort mogelijke tijd beantwoor...

Wat doe jij met Desem & Oude Granen?

Bijzondere desembroden zijn trendy en veelbesproken binnen de bakkerijsector. Ook de consument komt steeds meer over deze producten te weten en de vraag naar bijzondere broden met desem en/of oude granen, zoals Spelt, Emmer en Eenkorn, neemt toe. Wat kun jij met deze ‘oude granen’? Om je te onderscheiden met authentieke en lokale broodsoorten org...

NBA verzorgt bijscholing voor vmbo-docenten

Per 1 augustus 2016 zijn in het vmbo een HBR (Horeca Bakkerij en Recreatie) profiel en nieuwe keuzevakken waaronder Patisserie ingevoerd. Om docenten hierbij te ondersteunen worden vanuit de Stichting Platforms VMBO diverse bijscholingen aangeboden. De NBA verzorgt al 3 jaar bijscholingen Brood en Banket en Patisserie voor vmbo-docenten. Beide trainin...

Volg NBA op Facebook

customer service