5 jaar NBA trainingen en meer

De eerste activiteiten van de Nationale Bakkerij Academie (NBA) in 2012 bestonden uit 3 MBO opleidingen: twee voor de industrie en één voor verkoopmedewerkers. De opleidingen waren een combinatie van een online leeromgevingen en bijeenkomsten in het bedrijf. Een praktische manier voor werkenden in de bakkerijbranche om toch een MBO diploma te behalen.

Trainingen en workshops

Halverwege 2013 is de NBA naast opleidingen ook met trainingen gestart. Ook deze zijn een combinatie van online leren en bijeenkomsten, meestal in het bedrijf. Helaas worden de MBO opleidingen momenteel niet meer aangeboden. Eén van de redenen is de wettelijke urennorm die voor MBO opleidingen veranderde en te hoog werd. Daartegenover staat dat het aanbod van trainingen en workshops enorm gegroeid is. Al meer dan 4.000 deelnemers hebben de afgelopen jaren een training of workshop gevolgd.

Praktisch, efficiënt en effectief
Of het nu om een MBO opleiding of training gaat, de combinatie van online leren en trainingsbijeenkomsten is praktisch, efficiënt en effectief. Deelnemers kunnen op die manier op elk gewenst moment de theorie, filmpjes, voorbeelden en opdrachten inzien. Zo kunnen ze met minder bijeenkomsten toch een goed resultaat behalen.

Evaluaties
Dit blijkt ook uit de evaluaties die deelnemers na elke training en workshop invullen. Het gemiddelde cijfer dat zij aan NBA’s trainingen en workshops geven is een 8,3. Daarnaast beoordelen deelnemers de inhoud van trainingen en workshops op schaal van 1 (slecht) tot 5 (goed) met een 3,8. De leermiddelen scoren een 3,4 en de trainers een 4,0.

Ook de enquête die in het kader van het 5-jarig bestaan van de NBA is gehouden, geeft aan dat deelnemers en ondernemers tevreden zijn over de inhoud, de opzet en het rendement van de trainingen. Meer dan 80% van de deelnemers wil in de toekomst graag weer een training bij de NBA volgen.

Bakkersbrein en Bakkerspedia
Naast het verzorgen van trainingen en workshops heeft de NBA ook deelgenomen aan verschillende projecten. Projecten die allemaal draaien om kennis, leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn de quiz-app Bakkersbrein, de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar, het evenement Ambacht & Business, de campagne Storytelling en de kennisbank Bakkerspedia.

Toekomst
Mooie resultaten, maar er is ook nog een hele lijst met wensen, ideeën en plannen voor de komende jaren.

Meer nieuws

Op naar 2019

Naast een groot deel van het vertrouwde aanbod aan trainingen en workshops van de Nationale Bakkerij Academie zijn we op dit moment druk bezig met het nieuwe aanbod voor 2019. Hier vind je een overzicht van onze nieuwe trainingen en workshops. Training ‘Leidinggeven voor ondernemers’ Deze training biedt een combinatie van coaching, intervisie en training voor ondernemer...

Training ‘Preventie psychosociale arbeidsbelasting’

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij het creëren van een respectvolle cultuur in het bedrijf door alert te zijn op signalen die kunnen wijzen naar conflicten over ongewenst gedrag en het bespreken van de situatie met betrokkenen en het management. Dit klinkt mooi, maar is zeker niet altijd eenvoudig. Hoe herken je ongewenst g...

Volg NBA op Facebook

customer service