5 jaar NBA trainingen en meer

De eerste activiteiten van de Nationale Bakkerij Academie (NBA) in 2012 bestonden uit 3 MBO opleidingen: twee voor de industrie en één voor verkoopmedewerkers. De opleidingen waren een combinatie van een online leeromgevingen en bijeenkomsten in het bedrijf. Een praktische manier voor werkenden in de bakkerijbranche om toch een MBO diploma te behalen.

Trainingen en workshops

Halverwege 2013 is de NBA naast opleidingen ook met trainingen gestart. Ook deze zijn een combinatie van online leren en bijeenkomsten, meestal in het bedrijf. Helaas worden de MBO opleidingen momenteel niet meer aangeboden. Eén van de redenen is de wettelijke urennorm die voor MBO opleidingen veranderde en te hoog werd. Daartegenover staat dat het aanbod van trainingen en workshops enorm gegroeid is. Al meer dan 4.000 deelnemers hebben de afgelopen jaren een training of workshop gevolgd.

Praktisch, efficiënt en effectief
Of het nu om een MBO opleiding of training gaat, de combinatie van online leren en trainingsbijeenkomsten is praktisch, efficiënt en effectief. Deelnemers kunnen op die manier op elk gewenst moment de theorie, filmpjes, voorbeelden en opdrachten inzien. Zo kunnen ze met minder bijeenkomsten toch een goed resultaat behalen.

Evaluaties
Dit blijkt ook uit de evaluaties die deelnemers na elke training en workshop invullen. Het gemiddelde cijfer dat zij aan NBA’s trainingen en workshops geven is een 8,3. Daarnaast beoordelen deelnemers de inhoud van trainingen en workshops op schaal van 1 (slecht) tot 5 (goed) met een 3,8. De leermiddelen scoren een 3,4 en de trainers een 4,0.

Ook de enquête die in het kader van het 5-jarig bestaan van de NBA is gehouden, geeft aan dat deelnemers en ondernemers tevreden zijn over de inhoud, de opzet en het rendement van de trainingen. Meer dan 80% van de deelnemers wil in de toekomst graag weer een training bij de NBA volgen.

Bakkersbrein en Bakkerspedia
Naast het verzorgen van trainingen en workshops heeft de NBA ook deelgenomen aan verschillende projecten. Projecten die allemaal draaien om kennis, leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn de quiz-app Bakkersbrein, de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar, het evenement Ambacht & Business, de campagne Storytelling en de kennisbank Bakkerspedia.

Toekomst
Mooie resultaten, maar er is ook nog een hele lijst met wensen, ideeën en plannen voor de komende jaren.

Meer nieuws

Onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij

Als er nieuwe medewerkers aan de slag gaan in de bakkerij is het belangrijk dat ze dit goed voorbereid en veilig doen. Daarom bieden wij de online introductietraining voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij aan. Het uitgangspunt bij deze training? We doen het veilig of we doen het niet! De training ‘Ni...

Open inschrijvingen najaar 2018

Leidinggeven op de werkvloer Start op 1 oktober bij de NBA in Wageningen Leidinggeven verdieping Start op 26 september in Nieuwegein Toppraktijk Start op 27 oktober bij de NBA in Wageningen Productfotografie 29 oktober in Almere Volkoren experience (in samenwerking met NBC) 11 september in Wageningen Praktijkbegeleider Start op 12 juni bij de NBA in Wagenin...

Bakkersbrein nu voor verkoopmedewerkers én productiemedewerkers

In september 2016 is de quiz-app Bakkersbrein gelanceerd. Met succes, want de app is al 25.000 keer door verkoopmedewerkers gespeeld. Daarom is de quiz uitgebreid met een versie voor productiemedewerkers in de bakkerijbranche. Voor verkoopmedewerkers is er naast level 1 een level 2 toegevoegd. Bakkersbrein is een quiz die gratis e...

Volg NBA op Facebook

customer service