Bakkerspedia: 963 kennisvragen en antwoorden

Kennisbank Bakkerspedia groeit gestaag door. Inmiddels staan er 963 kennisvragen en antwoorden opgeslagen in de interactieve databank van de bakkerij. Vaktechnische kennis wordt er in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen bewaard en gedeeld.

Net als het aantal antwoorden, groeit de bekendheid van Bakkerspedia ook aardig door. In september passeerde Bakkerspedia de grens van 1100 geregistreerde gebruikers. De kennisbank is slechts anderhalf jaar in gebruik, dat betekent dat er dagelijks gemiddeld twee gebruikers hun weg weten te vinden naar de website.

Gratis vaktechnische informatie
De vaktechnische informatie op Bakkerspedia.nl is gratis toegankelijk voor alle branchegenoten. Leerlingen kunnen er veel theoretische kennis opdoen. Bovendien staat de kennisbank barstensvol artikelen over bijvoorbeeld bakfouten en probleemoplossingen. Het is praktijkkennis die is vertaald naar theorie. Niet alleen leerlingen, maar ook reeds werkzame brood- en banketbakkers vinden er informatie over en oplossingen voor problemen in de praktijk.

Bakkerspedia blijft ontwikkelen
De schrijvers van de kennisartikelen op Bakkerspedia, Lotte Voesten en Suzanne de Heer, zoeken continu naar onderwerpen voor nieuwe artikelen en naar verdieping en verbetering van bestaande artikelen. Als gebruikers informatie over een bepaald onderwerp missen, kunnen zij dit aangeven via de “Verzoek nieuw artikel”- optie in het menu. Dan gaan de schrijvers met het onderwerp aan de gang en publiceren zo snel mogelijk een nieuw artikel. Op die manier groeit de kennisbank met de sector mee. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus Bakkerspedia ook.

De digitale databank wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is kosteloos te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

Meer nieuws

Word beter in je vak met de training Toppraktijk

Ben je ondernemer of broodbakker en wil je meer weten over grondstoffen, kneden, rijzen, bakken, structuur en smaak? Wil je jezelf ontwikkelen en kennis opdoen over de productie van grootbrood? Dan is de training Toppraktijk van de Nationale Bakkerij Academie iets voor jou. Op 4 september 2017 start de training Toppraktijk in...

Heb jij al kennisgemaakt met Bakkerspedia?

Bakkerspedia is de eigentijdse, interactieve databank van de bakkerij waar kennis kan worden gehaald, gebracht, gedeeld en ontwikkeld. Het online platform bevat inmiddels ruim 400 kennisartikelen die leesbaar, begrijpelijk en actueel zijn. Met deze kennisbank blijft kennis uit de theorie en de praktijk behouden voor de bakkerijbranche. In 2015 is tijd...

Trainer | André Wijnveld: “Doorbreek het bekende riedeltje”

‘Goedendag, kan ik u ergens mee helpen?’, is algauw het begin van een verkoopgesprek. De klant zegt wat hij nodig heeft, betaalt en verlaat na een vriendelijk ‘gedag’ weer de winkel, merkt André Wijnveld (54), trainer ‘Actief verkopen’ en ‘Verkopen met succes’. “Als je da...

Volg NBA op Facebook

customer service