Bakkerspedia: 963 kennisvragen en antwoorden

Kennisbank Bakkerspedia groeit gestaag door. Inmiddels staan er 963 kennisvragen en antwoorden opgeslagen in de interactieve databank van de bakkerij. Vaktechnische kennis wordt er in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen bewaard en gedeeld.

Net als het aantal antwoorden, groeit de bekendheid van Bakkerspedia ook aardig door. In september passeerde Bakkerspedia de grens van 1100 geregistreerde gebruikers. De kennisbank is slechts anderhalf jaar in gebruik, dat betekent dat er dagelijks gemiddeld twee gebruikers hun weg weten te vinden naar de website.

Gratis vaktechnische informatie
De vaktechnische informatie op Bakkerspedia.nl is gratis toegankelijk voor alle branchegenoten. Leerlingen kunnen er veel theoretische kennis opdoen. Bovendien staat de kennisbank barstensvol artikelen over bijvoorbeeld bakfouten en probleemoplossingen. Het is praktijkkennis die is vertaald naar theorie. Niet alleen leerlingen, maar ook reeds werkzame brood- en banketbakkers vinden er informatie over en oplossingen voor problemen in de praktijk.

Bakkerspedia blijft ontwikkelen
De schrijvers van de kennisartikelen op Bakkerspedia, Lotte Voesten en Suzanne de Heer, zoeken continu naar onderwerpen voor nieuwe artikelen en naar verdieping en verbetering van bestaande artikelen. Als gebruikers informatie over een bepaald onderwerp missen, kunnen zij dit aangeven via de “Verzoek nieuw artikel”- optie in het menu. Dan gaan de schrijvers met het onderwerp aan de gang en publiceren zo snel mogelijk een nieuw artikel. Op die manier groeit de kennisbank met de sector mee. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus Bakkerspedia ook.

De digitale databank wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is kosteloos te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

Meer nieuws

Toekomstplannen: 2018 en verder

Natuurlijk blijft de NBA in de toekomst dé praktijkopleider voor de bakkerijbranche. Met trainingen en workshops die passen bij vragen uit de branche, maar ook bij veranderende regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen. Voor veel trainingen en workshops zal dit in-company zijn. De trainer gaat dan naar het bedrijf toe en traint de medewerkers daar ter...

Nauwe samenwerking maakt NBC EN NBA slagvaardiger voor de branche 

WAGENINGEN, 15 Januari 2020 – Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gaan intensiever samenwerken. Door het samenvoegen van expertises én een efficiëntere inzet van middelen willen zij beide organisaties slagvaardiger maken en zo de bakkerijbranche naar een hoger niveau br...

Volg NBA op Facebook

customer service