NBA verzorgt bijscholing voor vmbo-docenten

Per 1 augustus 2016 zijn in het vmbo een HBR (Horeca Bakkerij en Recreatie) profiel en nieuwe keuzevakken waaronder Patisserie ingevoerd. Om docenten hierbij te ondersteunen worden vanuit de Stichting Platforms VMBO diverse bijscholingen aangeboden.

De NBA verzorgt al 3 jaar bijscholingen Brood en Banket en Patisserie voor vmbo-docenten. Beide trainingen zijn een combinatie van een online leeromgeving en trainingsdagen.

Online leeromgeving
In de online leeromgeving staan opdrachten, informatie en foto’s. Niet alleen voor de NBA-training, maar ook zodat docenten deze in hun eigen lessen kunnen verwerken.

Praktijkgerichte trainingsdagen
Tijdens de trainingsdagen gaan docenten na het theoriegedeelte zelf met recepten aan de slag. Deze recepten zijn uiteraard ook weer geschikt om daarna met hun eigen leerlingen te maken.

Het resultaat?
De docenten zijn erg blij met de bijscholing. Ze geven aan veel te leren en goede ideeën voor hun lessen op te doen. Aan het eind van een trainingsdag gaan ze moe, maar met veel nieuwe bagage terug naar hun school.

Meer nieuws

Veiligheid van groot belang op de werkvloer

Werkgevers willen medewerkers een veilige werkplek bieden. Om die te kunnen garanderen, moeten medewerkers zich niet alleen bewust te zijn van de risico’s, maar ze ook kunnen herkennen en bespreken. Want iedereen wil aan het eind van de werkdag graag weer veilig naar huis. Daarom geeft de Nationale Bakkerij Academie sinds kort de training ‘...

Download Bakkersbrein!

Bakkersbrein is dé kennis- en spel-app voor verkoop- en productiemedewerkers uit de bakkerijbranche. Ieder level in de app bestaat uit 10 categorieën met elk 10 vragen. Naast de bestaande categorieën is het mogelijk om een elfde categorie toe te voegen. Hierin kun je vragen over jouw eigen bedrijf toevoegen. Huisreglementen zijn vaak net zo belangrijk als...

Zoek vaktechnische kennis op in Bakkerspedia

Ben je op zoek naar informatie over het verschil in bindkracht van gelatine? Weet je niet zeker wat er met gianduja wordt bedoeld? Vragen je klanten naar het verschil in voedingswaarde tussen spelt en tarwe? Wil je weten welke factoren retrogradatie kunnen beïnvloeden? Of gewoon hoe je voorkomt dat je eiwit schift? Het antwoord op deze en nog vee...

Volg NBA op Facebook

customer service