NBA verzorgt bijscholing voor vmbo-docenten

Per 1 augustus 2016 zijn in het vmbo een HBR (Horeca Bakkerij en Recreatie) profiel en nieuwe keuzevakken waaronder Patisserie ingevoerd. Om docenten hierbij te ondersteunen worden vanuit de Stichting Platforms VMBO diverse bijscholingen aangeboden.

De NBA verzorgt al 3 jaar bijscholingen Brood en Banket en Patisserie voor vmbo-docenten. Beide trainingen zijn een combinatie van een online leeromgeving en trainingsdagen.

Online leeromgeving
In de online leeromgeving staan opdrachten, informatie en foto’s. Niet alleen voor de NBA-training, maar ook zodat docenten deze in hun eigen lessen kunnen verwerken.

Praktijkgerichte trainingsdagen
Tijdens de trainingsdagen gaan docenten na het theoriegedeelte zelf met recepten aan de slag. Deze recepten zijn uiteraard ook weer geschikt om daarna met hun eigen leerlingen te maken.

Het resultaat?
De docenten zijn erg blij met de bijscholing. Ze geven aan veel te leren en goede ideeën voor hun lessen op te doen. Aan het eind van een trainingsdag gaan ze moe, maar met veel nieuwe bagage terug naar hun school.

Meer nieuws

Training ‘Preventie psychosociale arbeidsbelasting’

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij het creëren van een respectvolle cultuur in het bedrijf door alert te zijn op signalen die kunnen wijzen naar conflicten over ongewenst gedrag en het bespreken van de situatie met betrokkenen en het management. Dit klinkt mooi, maar is zeker niet altijd eenvoudig. Hoe herken je ongewenst g...

Volg NBA op Facebook

customer service