NBA verzorgt bijscholing voor vmbo-docenten

Per 1 augustus 2016 zijn in het vmbo een HBR (Horeca Bakkerij en Recreatie) profiel en nieuwe keuzevakken waaronder Patisserie ingevoerd. Om docenten hierbij te ondersteunen worden vanuit de Stichting Platforms VMBO diverse bijscholingen aangeboden.

De NBA verzorgt al 3 jaar bijscholingen Brood en Banket en Patisserie voor vmbo-docenten. Beide trainingen zijn een combinatie van een online leeromgeving en trainingsdagen.

Online leeromgeving
In de online leeromgeving staan opdrachten, informatie en foto’s. Niet alleen voor de NBA-training, maar ook zodat docenten deze in hun eigen lessen kunnen verwerken.

Praktijkgerichte trainingsdagen
Tijdens de trainingsdagen gaan docenten na het theoriegedeelte zelf met recepten aan de slag. Deze recepten zijn uiteraard ook weer geschikt om daarna met hun eigen leerlingen te maken.

Het resultaat?
De docenten zijn erg blij met de bijscholing. Ze geven aan veel te leren en goede ideeën voor hun lessen op te doen. Aan het eind van een trainingsdag gaan ze moe, maar met veel nieuwe bagage terug naar hun school.

Meer nieuws

Word beter in je vak met de training Toppraktijk

Ben je ondernemer of broodbakker en wil je meer weten over grondstoffen, kneden, rijzen, bakken, structuur en smaak? Wil je jezelf ontwikkelen en kennis opdoen over de productie van grootbrood? Dan is de training Toppraktijk van de Nationale Bakkerij Academie iets voor jou. Op 4 september 2017 start de training Toppraktijk in...

Nieuw: training voor praktijkbegeleiders van Boulanger-studenten (niveau 4)

De Nationale Bakkerij Academie heeft een driedaagse training ontwikkeld om praktijkbegeleiders in leerbedrijven te ondersteunen. Op deze manier wil de NBA zorgen voor een goede aansluiting tussen praktijk en opleiding, nu vijf mbo-opleidingen dit najaar beginnen met de specialistenopleiding MBO Boulanger niveau 4. Vijf...

Volg NBA op Facebook

customer service