Nieuw aanbod trainingen en workshops in 2018

De NBA blijft haar aanbod aan trainingen en workshops vernieuwen. Dit doen we vooral op verzoek van onze klanten. Daarom starten we in 2018 met een aantal nieuwe trainingen en workshops.

Psychosociale arbeidsbelasting
Het creëren van een respectvolle cultuur binnen een bedrijf is voor leidinggevenden erg belangrijk. Een van de belangrijkste mogelijkheden om dit te realiseren, is alert zijn op signalen die kunnen wijzen op conflicten over ongewenst gedrag. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de situatie met directie en betrokkenen te bespreken.

In de training psychosociale arbeidsbelasting leren leidinggevenden hoe ze ongewenste omgangsvormen kunnen herkennen. Ook leren ze wat ze kunnen doen om medewerkers hier zo goed mogelijk tegen te beschermen. Daarnaast krijgen leidinggevenden inzicht in welk beleid van de eigen organisatie ze hierbij kunnen gebruiken.

Onderdelen:
- Inzicht in soorten ongewenste omgangsvormen
- Praktische handvatten om ongewenste omgangsvormen te voorkomen
- Inzicht in omvang van ongewenste omgangsvormen op de afdeling in het bedrijf
- Praktische handvatten hoe om te gaan met medewerkers die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen.

Operationele Veiligheidskunde (in samenwerking met de VAPRO)
Veiligheid is binnen productiebedrijven altijd een veelbesproken onderwerp. Naast het handhaven van veiligheidsregels komt de focus steeds meer te liggen op een veiligheidscultuur. Plichtmatig een certificaat behalen, is niet meer van deze tijd. Wat wel belangrijk is, is dat mensen op de werkvloer doordrongen zijn van de risico’s in hun werkomgeving.

Inhoud 
In de training Operationele Veiligheidskunde leer je zelf een taak-risico-analyse te maken en te vertalen naar een werkvergunning. Ook leer je van alles over diverse veiligheidsissues, zoals gevaarlijke stoffen, brand en elektriciteit, maar ook over machines en heftrucks. In deze training leer je risico’s te beheersen, wat wettelijk verplicht is, en wat een veiligheidscertificering inhoudt en vereist. Door praktijkopdrachten leer je de theorie te vertalen naar je eigen praktijk. De training wordt afgesloten met een schriftelijke examen.

Workshops
Na de zomer starten er ook verschillende nieuwe workshops:
- Workshop Beter Banket
- Workshop Calamiteiten
- Workshop Communicatie
- Workshop Italiaanse pizza bakken

Meer informatie over deze trainingen, workshops en startdata? Volg ons op Facebook en houd onze website in de gaten.

Meer nieuws

Download Bakkersbrein!

Bakkersbrein is dé kennis- en spel-app voor verkoop- en productiemedewerkers uit de bakkerijbranche. Ieder level in de app bestaat uit 10 categorieën met elk 10 vragen. Naast de bestaande categorieën is het mogelijk om een elfde categorie toe te voegen. Hierin kun je vragen over jouw eigen bedrijf toevoegen. Huisreglementen zijn vaak net zo belangrijk als...

Nauwe samenwerking maakt NBC EN NBA slagvaardiger voor de branche 

WAGENINGEN, 15 Januari 2020 – Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gaan intensiever samenwerken. Door het samenvoegen van expertises én een efficiëntere inzet van middelen willen zij beide organisaties slagvaardiger maken en zo de bakkerijbranche naar een hoger niveau br...

Wat vinden deelnemers van de training Toppraktijk?

Elf deelnemers volgden de training Toppraktijk bij de Nationale Bakkerij Academie. Een training van vier dagen waarin kennis, bewustwording en keuzes maken in het bakproces centraal staan. De deelnemers vertellen over hun ervaringen met deze training. Albert de Jong (Bakker Albert): “Deze training verdien ik terug” De training ging...

Volg NBA op Facebook

customer service