Nieuw aanbod trainingen en workshops in 2018

De NBA blijft haar aanbod aan trainingen en workshops vernieuwen. Dit doen we vooral op verzoek van onze klanten. Daarom starten we in 2018 met een aantal nieuwe trainingen en workshops.

Psychosociale arbeidsbelasting
Het creëren van een respectvolle cultuur binnen een bedrijf is voor leidinggevenden erg belangrijk. Een van de belangrijkste mogelijkheden om dit te realiseren, is alert zijn op signalen die kunnen wijzen op conflicten over ongewenst gedrag. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de situatie met directie en betrokkenen te bespreken.

In de training psychosociale arbeidsbelasting leren leidinggevenden hoe ze ongewenste omgangsvormen kunnen herkennen. Ook leren ze wat ze kunnen doen om medewerkers hier zo goed mogelijk tegen te beschermen. Daarnaast krijgen leidinggevenden inzicht in welk beleid van de eigen organisatie ze hierbij kunnen gebruiken.

Onderdelen:
- Inzicht in soorten ongewenste omgangsvormen
- Praktische handvatten om ongewenste omgangsvormen te voorkomen
- Inzicht in omvang van ongewenste omgangsvormen op de afdeling in het bedrijf
- Praktische handvatten hoe om te gaan met medewerkers die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen.

Operationele Veiligheidskunde (in samenwerking met de VAPRO)
Veiligheid is binnen productiebedrijven altijd een veelbesproken onderwerp. Naast het handhaven van veiligheidsregels komt de focus steeds meer te liggen op een veiligheidscultuur. Plichtmatig een certificaat behalen, is niet meer van deze tijd. Wat wel belangrijk is, is dat mensen op de werkvloer doordrongen zijn van de risico’s in hun werkomgeving.

Inhoud 
In de training Operationele Veiligheidskunde leer je zelf een taak-risico-analyse te maken en te vertalen naar een werkvergunning. Ook leer je van alles over diverse veiligheidsissues, zoals gevaarlijke stoffen, brand en elektriciteit, maar ook over machines en heftrucks. In deze training leer je risico’s te beheersen, wat wettelijk verplicht is, en wat een veiligheidscertificering inhoudt en vereist. Door praktijkopdrachten leer je de theorie te vertalen naar je eigen praktijk. De training wordt afgesloten met een schriftelijke examen.

Workshops
Na de zomer starten er ook verschillende nieuwe workshops:
- Workshop Beter Banket
- Workshop Calamiteiten
- Workshop Communicatie
- Workshop Italiaanse pizza bakken

Meer informatie over deze trainingen, workshops en startdata? Volg ons op Facebook en houd onze website in de gaten.

Meer nieuws

Heb jij al kennisgemaakt met Bakkerspedia?

Bakkerspedia is de eigentijdse, interactieve databank van de bakkerij waar kennis kan worden gehaald, gebracht, gedeeld en ontwikkeld. Het online platform bevat inmiddels ruim 400 kennisartikelen die leesbaar, begrijpelijk en actueel zijn. Met deze kennisbank blijft kennis uit de theorie en de praktijk behouden voor de bakkerijbranche. In 2015 is tijd...

Tweede NOW-regeling: om- en bijscholing verplicht

Bedrijven die gebruik maken van de tweede NOW-regeling zijn verplicht om zich in te spannen voor om- en bijscholing van hun werknemers. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat werknemers voldoende opgeleid zijn om hun huidige baan te behouden of om ander werk te vinden. Goed idee, maar hoe pak je dit als ondernemer aan? De Nationale Bakkerij Aca...

Volg NBA op Facebook

customer service