Nieuw aanbod trainingen en workshops in 2018

De NBA blijft haar aanbod aan trainingen en workshops vernieuwen. Dit doen we vooral op verzoek van onze klanten. Daarom starten we in 2018 met een aantal nieuwe trainingen en workshops.

Psychosociale arbeidsbelasting
Het creëren van een respectvolle cultuur binnen een bedrijf is voor leidinggevenden erg belangrijk. Een van de belangrijkste mogelijkheden om dit te realiseren, is alert zijn op signalen die kunnen wijzen op conflicten over ongewenst gedrag. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de situatie met directie en betrokkenen te bespreken.

In de training psychosociale arbeidsbelasting leren leidinggevenden hoe ze ongewenste omgangsvormen kunnen herkennen. Ook leren ze wat ze kunnen doen om medewerkers hier zo goed mogelijk tegen te beschermen. Daarnaast krijgen leidinggevenden inzicht in welk beleid van de eigen organisatie ze hierbij kunnen gebruiken.

Onderdelen:
- Inzicht in soorten ongewenste omgangsvormen
- Praktische handvatten om ongewenste omgangsvormen te voorkomen
- Inzicht in omvang van ongewenste omgangsvormen op de afdeling in het bedrijf
- Praktische handvatten hoe om te gaan met medewerkers die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen.

Operationele Veiligheidskunde (in samenwerking met de VAPRO)
Veiligheid is binnen productiebedrijven altijd een veelbesproken onderwerp. Naast het handhaven van veiligheidsregels komt de focus steeds meer te liggen op een veiligheidscultuur. Plichtmatig een certificaat behalen, is niet meer van deze tijd. Wat wel belangrijk is, is dat mensen op de werkvloer doordrongen zijn van de risico’s in hun werkomgeving.

Inhoud 
In de training Operationele Veiligheidskunde leer je zelf een taak-risico-analyse te maken en te vertalen naar een werkvergunning. Ook leer je van alles over diverse veiligheidsissues, zoals gevaarlijke stoffen, brand en elektriciteit, maar ook over machines en heftrucks. In deze training leer je risico’s te beheersen, wat wettelijk verplicht is, en wat een veiligheidscertificering inhoudt en vereist. Door praktijkopdrachten leer je de theorie te vertalen naar je eigen praktijk. De training wordt afgesloten met een schriftelijke examen.

Workshops
Na de zomer starten er ook verschillende nieuwe workshops:
- Workshop Beter Banket
- Workshop Calamiteiten
- Workshop Communicatie
- Workshop Italiaanse pizza bakken

Meer informatie over deze trainingen, workshops en startdata? Volg ons op Facebook en houd onze website in de gaten.

Meer nieuws

Geef je mening over de NBA

In november bestaat de Nationale Bakkerij Academie 5 jaar. Reden om terug te kijken op alle activiteiten, trainingen en workshops die we in de afgelopen vijf jaar hebben verzorgd. En dat doen we niet alleen, maar samen met ondernemers en deelnemers. Met jou dus! Om het rendement van onze trainingen te onderzoeken, versturen we binnenkort een korte, digitale enqu&ecir...

Christian Chocolaterie en Patisserie is Leerbedrijf van het Jaar 2017

Christian Chocolaterie en Patisserie uit Oss is dinsdag 4 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Marc Oonk van Banketbakkerij Oonk uit Enschede, Leerbedrijf van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen. De ander...

Carla Zwierstra: “Van een afstand is het anders”

Afstand nemen van je werk. De ene keer kies je er zelf voor, bijvoorbeeld door vakantie. De andere keer moet het noodgedwongen door ziekte. Of het nu je eigen keuze is of niet, beiden creëren afstand. Maar soms is afstand nemen nodig om weer scherp naar je werk of bedrijf te kunnen kijken. Hoe gaat het? Wat wil ik op korte en lange termi...

Volg NBA op Facebook

customer service