Ambacht, Industrie

Bakkerijtechnologie

Startdatum:
6 september 2018 | ‘s-Hertogenbosch

Een goede bakker weet niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt. Ontdek de technologische achtergrond van de bakkerij, met andere woorden brood, banket en zoetwaren. Ontwikkel aan de hand van deze kennis je eigen stijl. Een cursus voor bevlogen vakmensen.

Inhoud
Technologische verdieping, daar gaat het om. Je leert alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Naast de theorie toetsen we onze kennis in de praktijk in een practicum. De volgende onderwerpen passeren de revue:

  • Algemene introductie;
  • Bereidingsprocessen van brood;
  • Basis unit operations: kneden, rijzen, bakken, bewaren en varianten hierop;
  • Beschuit, roggebrood en zuurdesembrood;
  • Banket: degen (korst, vet/suiker) en beslagen (cake, kapsel en soezen)
  • Chocolade, cacaoboter-alternatieven;
  • Suikerwerk;
  • Eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen;
  • De functie van processing;
  • De relatie tussen grond- en hulpstoffen, processing en het eindproduct.


Voor wie
Ambitieuze professionals die willen groeien in het vak. Je werkt al in een bakkerij, maar wilt graag meer inzicht in grondstoffen en processen. 

Toelatingseisen

HAVO/VWO met scheikunde en wiskunde in het pakket.
MBO niveau 4 met minimaal een 6 voor zowel scheikunde als wiskunde.
Werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie op mbo/hbo-niveau.

Mocht je niveau van wiskunde en/of scheikunde niet voldoende zijn, dan biedt de HAS de mogelijkheid om een Deficiëntiecursus Scheikunde of Cursus Rekenvaardigheid te volgen. Meer informatie hierover kun je vinden op www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus

Startdatum en locatie
september 2018, HAS Hogeschool ‘s-Hertogenbosch

Duur
In totaal 20 weken. De cursus bestaat uit 2 blokken van 10 weken. Elk blok is opgebouwd uit 8 lessen theorie en één practicumdag. Beide blokken worden met een toets afgesloten. Lesavonden zijn op donderdag van 18.30 - 21.45 uur.

Investering
Op deze training zit subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
De training kost € 2.774,- per deelnemer, na aftrek van de subsidie Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is deze € 1.525,- Per deelnemer, excl. BTW.
Plus € 38- ex BTW voor het cateringarrangement.
 

Certificering
De cursus heeft twee toetsen. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Vragen
Voor meer informatie over de inhoud van deze training kun je terecht bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen, T: (088) 890 36 37, E: haskennistransfer@has.nl

Voor vragen over inschrijving en deelname dient de NBA als aanspreekpunt:
André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453

Bakkerijtechnologie


Voor Ambachtelijke bakkers, Industriële bakkers
20 weken
Startdatum:
6 september 2018

HAS Hogeschool
‘s-Hertogenbosch

€ 1.525

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Diverse startdata

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

Startdatum:
1 oktober 2018

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service