Ambacht, Industrie

Boulangerie (kort)

Voor data klik door naar informatie. | Zaandam

Nederlandse Broodklassiekers- wordt verwacht
Ook Nederlandse klassiekers in het brood lenen zich prima voor een Terug naar de Basis methode. Wij nemen je mee om ook met het standaardassortiment een slag te slaan!
Brood staat steeds vaker in de belangstelling, de consument is op zoek naar een transparant verhaal. Dat kan een bakker hen bieden! In 2 dagen tijd gaan we aan de slag met de basisproducten uit het assortiment zoals groot- en kleinbrood en maken we een heerlijk suikerbrood. We gebruiken enkelvoudige grondstoffen en laten de broodverbetermiddelen achterwege. We maken de verbinding met het eigen bedrijf en de processen die daar gebruikt worden.

Wat maak je onder andere:
Volkorenbrood, Witbrood en Meergranenbrood
Vloerkadetten, Krentenbol
Suikerbrood

Werken met kookstukken- wordt verwacht
De grootste reden om met een kookstuk te werken is om water te binden en zo de malsheid te verbeteren. Maar er zijn meer positieve eigenschappen zoals een langere versheid, de reductie van broodverbetermiddelen, of het verwerken van bloem of meelsoorten met zwakkere eiwitten zoals quinoa of eigengemalen spelt. Een kookstuk maken varieert van een eenvoudig welstuk van zaden en water, tot een mooi aromastuk waar de gehele massa een langere tijd op een bepaalde temperatuur verandert in een smaakvol geheel. Leer in de cursus meer over het bereiden van kookstukken en de eigenschappen ervan. Je maakt een ruime variatie broodsoorten en je leert over het verschil tussen voordegen met gist en desem en kookstukken.

Wat maak je onder andere
Bierbrood met een kookstuk van donkerbier, busbrood en kleinbrood met een zetmeelkookstuk, Quinoabrood met een quinoa kookstuk en een Baguette met een durum zoetstuk. Ook wordt er natuurlijk gewerkt met verschillende desemsoorten en vertraagde processen.

Scandinavische klassiekers voor professionals - 15 tm 16 maart 2021
In Noorwegen wordt net als in Nederland veel brood gegeten, veelal snijden ze zelf dikke plakken van een stevig brood (bv. grovbrood met hele granen). Een ‘fika’ is dan weer een typisch Zweeds gebruik waarbij men in gezelschap een koffiebreak houdt met brood, patisserie of viennoiserie. Slenter door Kopenhagen en binnen de kortste keren kom je een ‘bageri’ tegen. Je zult je verwonderen over de rij klanten die soms zelfs buiten staat voor een voedzaam rogge- of haverbrood.
Tijdens de cursus gaan we Bakery Institute 2 dagen lang omtoveren met een rijk Scandinavische broodarsenaal. We gebruiken enkelvoudige grondstoffen en maken degen zowel met de hand als met de machine.

Wat maak je onder andere
Noors brood op basis van spelt, rogge en zaden, Tunnbröd (Zweeds platbrood), Knäckebröd, Kanelbullar, Havregryn brød (brood op basis van desem en een haverkookstuk) en meer.

Werkwijze
Boulangerie (kort) bestaat uit verschillende trainingen. Voor iedere training meld je je apart aan. De trainingen bestaan uit 2 dagen (15 uur). 

Doelgroep
Voor bakkers die zich willen verdiepen & verbreden in hun vak.

Uitvoeringslocatie
Deze trainingen vinden plaats bij het Bakery Institute te Zaandam.

Kosten
Op deze training zit subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
De training kost € 630,- per deelnemer, na aftrek van de subsidie Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is deze € 346,50 per deelnemer, exclusief BTW.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met de afdeling sales support, 0317-471215.

Boulangerie (kort)


Voor Ambachtelijke bakkers, Industriële bakkers
2 dagen
Voor data klik door naar informatie.

Bakery Institute
Zaandam

€ 346,50

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Startdata: september en oktober

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Industrie, Ambacht, Verkoop

Leidinggeven op de werkvloer

8 september 2021- Wageningen

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil jij je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service