Ambacht

Chocolaterie (kort)

Voor data klik door naar informatie. | Zaandam

Chocolade Showstuk- 18 en 25 april 2020
In de tweedaagse opleiding krijg je de belangrijkste technieken aangereikt van het maken van showstukken van chocolade. Je leert chocolade verwerken met diverse technieken zoals chocolade gieten, modelleren, cutteren en air brushen met cacaoboter. De routine en vaardigheid zul je moeten ontwikkelen, door veel met deze technieken aan het werk te gaan. Met deze cursus als basis en een dosis eigen creativiteit, voeg je een extra dimensie toe aan je vakmanschap. Het thema van het te maken showstuk is nog een verrassing.

Het thema van de cursus maken we binnenkort bekend. Je gaat onder andere aan de slag met een grote chocoladebloem, een dier (beeldhouwen), een boomstronk, bladeren (air brushen).

Najaarschocolade- wordt verwacht
Een combinatie van klassiek en modern staat centraal en het assortiment is bovendien rationeel te produceren zodat het ook financieel aantrekkelijk is. Wij laten je de tips en trucs zien. De opleiding bevat zowel items mét als zonder mallen. Wees onderscheidend en zet je winkel vol met een modern najaarschocolade assortiment en verbluf je klanten met je vakmanschap!

Voor deze cursus is de Basis Chocolaterie vereist, of een gedegen voorkennis van het tempereren en verwerken van chocolade.

Wat ga je allemaal maken
Aan de slag met chocolade passend bij de herfst en feestdagenperiode, denk aan verschillende praliné vullingen (o.a. hazelnoot, pecan en pistache), herfst flikken, vormbonbons, mallen in herfstthema (oa kleuren met cacaoboter), chocolade 3d figuren en chocolade letters.

Paaseieren, Paaschocolade en Decoraties- 17 en 18 maart 2020
Je maakt de mooiste chocolade eieren, paasitems en decoraties. Maar wel zo, dat ze rationeel te produceren zijn, want het is echt niet zo dat het veel werk is voor weinig geld. Wij laten je de tips en trucs zien! Bovendien hoef je niet te investeren in allerlei ingewikkelde mallen, we maken ze met reguliere eierschaalmallen. Zet je winkel vol met deze eyecatchers en verbluf je klanten met je vakmanschap!

Voor deze opleiding is de Basis Chocolaterie vereist, of een gedegen voorkennis met o.a. het werken met en tempereren van chocolade.

Wat ga je allemaal maken
Aan de slag met grote paaseieren, gevulde eitjes, decoraties en paasitems.

Vormbonbons- 2 tm 3 maart 2020
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.In deze tweedaagse cursus leer je werken met verschillende soorten chocolade en mallen. Je leert diverse klassieke en eigentijdse vullingen maken en we focussen op verschillende decoratietechnieken.We focussen op verschillende decoratietechnieken. Hierbij laten we verschillende aspecten zien zoals: kleuren van cacaoboter, verwerken van de cacaoboter door middel van airbrush, kwast en gebruik van transfervellen. Kleursamenstelling is ook erg belangrijk. We laten dan ook zien wat de invloed is van witte, pure en melkchocolade op een gebrushte bonbon.

Werkwijze
Chocolaterie bestaat uit verschillende trainingen. Voor iedere training meld je je apart aan. De trainingen bestaan uit 2 dagen (15 uur). 

Doelgroep
Voor bakkers die zich willen verdiepen & verbreden.

Uitvoeringslocatie
Deze trainingen vinden plaats op het Bakery Institute te Zaandam.

Kosten
Op deze training zit subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
De training kost € 630,- per deelnemer, na aftrek van de subsidie Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is deze € 346,50 per deelnemer, excl. BTW.

Vragen

Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met één van onze accountmanagers of het Bakery Institute (075) 61 57 226.

André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453

Chocolaterie (kort)


Voor Ambachtelijke bakkers
2 dagen
Voor data klik door naar informatie.

Bakery Institute
1506 EK Zaandam

346,50

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Voor data klik door naar informatie

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

9 september 2020

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service