Ambacht, Industrie

Desem & Oude Granen

Startdatum:
9 oktober 2018 | Wageningen

De laatste jaren zijn bijzondere desembroden trendy en veelbesproken binnen de bakkerijsector. Ook de consument komt steeds meer over deze producten te weten en de vraag hiernaar groeit. De ontwikkeling van bijzonder brood met desem en/ of oude granen neemt een enorme vaart. Ook in jullie bakkerij? Spelt, Emmer en Eenkorn zijn opkomende ‘oude granen’ die zeer interessant voor je kunnen zijn. In samenwerking met het NBC organiseren wij een workshop waarin je zelf aan de slag gaat met het deeg van oude granen en desem. Tevens ontvang je de belangrijkste handvatten om een eigen onderscheidende desembrood te ontwikkelen. Informatie uit de workshop krijg je mee naar huis.

Doel
Deelnemers informeren over en praktisch laten werken met oude granen en desem. Het gebruik  van oude granen geeft deelnemers de mogelijkheid zich te onderscheiden met authentieke, lokale broodsoorten.

Werkwijze
Peter Bienefelt (Meester Boulanger en lid van het Boulangerie team) en Petra Kuiper ( NBC) nemen je mee in het ontwikkelen van een moederdeeg/starter en de bereiding van het brood. Zij vertellen over de granen, het fermentatieproces en de verwerking van deeg tot en met het bakproces. Samen met hen maak je drie soorten desem; van Spelt, Emmer en Eenkorn.

Programma 9 oktober 2018
09:00- 09:15 uur: Koffie en ontvangst

09:15- 10:00 uur: Presentatie Petra Kuiper, Nederlands Bakkerij Centrum. 'Waarom zijn Spelt, Emmer en Eenkorn in trek en wat maakt deze granen uniek'?

Workshop desembereiding met Peter Bienefelt

10:00- 16:00 uur: workshop met lunch

16:00- 16:30 uur: beoordeling broden

Afsluiting en broden mee naar huis.

Uitvoering
Wij voeren de workshop uit bij het Nederlands Bakkerij Centrum, Agro Business Park 75 in Wageningen.

Datum

Kosten
Op deze training zit een subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

De workshop kost € 360,- excl. BTW per deelnemer, na aftrek van de subsidie, € 198,- excl. BTW, per deelnemer. Het aantal deelnemers per groep is 12.

Certificaat

Aan het eind van de workshop ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend NBA certificaat.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met één van onze accountmanagers:

André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453

Bij vragen over oude granen/ desem/ receptuur: Petra Kuiper p.kuiper@nbc.nl of 06- 46 175 943

Desem & Oude Granen


Voor Ambachtelijke bakkers, Industriële bakkers
1 dag
Startdatum:
9 oktober 2018
09:00- 16:30 uur
Agro Business Park 75
6708 PV Wageningen

€ 198,- per deelnemer

Dit vinden onze klanten van deze training

Wat een fantastische ervaring, wij hebben er zeer veel van opgestoken! Zeker een aanrader.
Training Desem & Oude Granen, Birgitt Allemon, Broodcouture, Lennik (BE)

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Diverse startdata

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

Startdatum:
1 oktober 2018

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service