Industrie

Operator bakkerij (basis)

Startdatum in overleg

De basis training is voor medewerkers in de industriële bakkerij. Deelnemers gaan actief aan de slag met het verbeteren van de kwaliteit en de resultaten in de bakkerij. Deze training is een verbeterprogramma; deelnemers leren kwaliteitsbewust werken. Samen met collega’s wordt gewerkt aan oplossingen voor afwijkingen en problemen. Daarmee kan de bakkerij betere resultaten boeken.

Wat levert deze training op
Kwaliteitsverbetering, meer kennis van product en proces, minder derving en een beter inzicht in storingen en de oplossingen daarvoor.

Inhoud
Combinatie van een online leeromgeving en 10 dagdelen praktische training op de locatie van de bakkerij. Niveau van de training = MBO 2


Grondstoffen

  • Basis grondstoffen
    • Koolhydraten; eiwitten; vezels; vetten
    • Tarwe; bloem; gist; zout; water
  • Hulpgrondstoffen
    • BVM (broodverbetermiddel)
    • Decoratie middelen
  • Wisselende kwaliteit van de grondstoffen


Het bakproces

  • Kneden
    • Mengen; gluten ontwikkeling; lucht inslag; temperatuur stijging
  • Vormen
    • Verdelen; gewicht; tussenvorm/ eindvorm; gluten; rusten; langmaker
  • Rijzen
    • Rijsproces; rijssnelheid (gist); effect voor- en na rijs; vochtigheid; rijsonderbreking
  • Bakken
    • Ovens; warmteoverdracht; oven rijs; gasontwikkeling; garing; baktijd; korstkleuring; broodaroma


Doelgroep
Medewerkers en leidinggevenden in de industriële bakkerij.

Duur
10 dagdelen. Daarnaast beschik je over een online leeromgeving met alle informatie voor deze training.

Locatie
De training wordt uitgevoerd op de bedrijfslocatie. Planning van trainingsdata geschiedt in overleg met het bedrijf.

Kosten
Op deze training zit een subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

De training kost, € 10.550,- na aftrek van de subsidie is deze € 5.802,50 excl. BTW, voor een groep van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Certificaat
Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend NBA certificaat.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met:

Carla Zwierstra carla.zwierstra@nba-opleiding.nl of 06-83 228 728
André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453

Operator bakkerij (basis)


Voor Industriële bakkers
10 dagdelen + online leeromgeving
Startdatum in overleg




€ 5.802,50per groep

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Diverse startdata

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

Startdatum:
14 maart 2019

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service