Ambacht

Patisserie (kort)

Voor data klik door naar informatie. | Zaandam

Wil je ook terug naar de basis in de patisserie? NBA organiseert samen met het Bakery Institute 2-daagse trainingen die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen. Je kunt ze ook allemaal volgen voor een compleet programma aan vak technieken en recepturen, met daarbij de juiste theorie die in de trainingsdagen behandeld wordt.

Vegan patisserie professionals - 31 mei tm 1 juni 2021
Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. Veel consumenten denken met een plantaardig dieet een gezonde keuze te maken en volgen vooral de trend. In deze cursus ontdek je hoe smaak en healthy samen kan gaan en komt ook de theoretische onderbouwing van allergeenvrij bakken aan bod. Steel jij de show met een mooi vegan assortiment?

Tartelettes Professional- 15 tm 16 juni 2021
Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Je leert een goed zanddeeg maken die je gaat vullen met allerlei lekkere vullingen zoals amandelfrangipane, cremeux, anglaise en pecans om het ultieme tarteletje te maken. We letten erop dat de tartelette diverse texturen heft en kleurige afwerkingen om te komen tot een verrassend assortiment dat ook geschikt is voor de gemengde bakkerij. Wat maak je onder andere zanddegen, crème, ganache en fruitvullingen, decoratietechnieken (nougatine, meringue, chocoladedecoratie) en meer.

Gelegenheidstaarten- wordt verwacht
Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment! In deze tweedaagse opleiding maak je een gelaagde taart voor een bruiloft of verjaardag met bijpassende decoraties. Ook leer je een stapeltaart maken en afwerken met de dripmethodiek, een echte trend van dit moment! Je leert alle onderdelen van de taarten vanuit een pure basis maken. Denk aan de cake, crème, vulling en chocolade ganache en natuurlijk het opbouwen en afwerken van de taart. De bijpassende taartdecoraties kunnen natuurlijk niet ontbreken om de taart geschikt te maken voor de betreffende gelegenheid!

Allergeenvrij Bakken- wordt verwacht
Krijg je ook ontzettend veel vragen van klanten met allergieen of dieten? Leer in deze opleiding op al deze vragen te anticiperen en een geschikt product te maken. De ins en outs over diverse voedselintoleranties komen aan bod.
Geen lactose, gluten, suiker, kippenei etc… steeds meer mensen mogen of willen 1 of meerdere van deze ingrediënten niet gebruiken. Wat houden deze allergieën in en welke alternatieven zijn er? Wij helpen je een geschikt product te maken, dat bovendien lekker is voor mensen zonder intolerantie.

Wat maak je onder andere:
Kaasbolletjes, kokosmakronen, frambozen meringues, twee soorten taart, glutenvrije crackers en glutenvrij brood.

Basiscursus Suiker- wordt verwacht
In twee cursusdagen worden de belangrijkste technieken aangereikt van het suikertrekken en suikerblazen. Je leert suiker bereiden en modelleren om daarna te verwerken tot een showstuk.
De routine en vaardigheid zul je moeten ontwikkelen, door veel met deze technieken aan het werk te gaan. Met deze cursus als basis en een dosis eigen creativiteit, voeg je een extra dimensie toe aan je vakmanschap. Het thema van het te maken showstuk is nog een verrassing maar je gaat suiker blazen, vormen, trekken en gieten. In vorige edities hadden we de thema’s ‘riverside’, ‘winter’ en ‘jungle’. Ook nu zullen we weer een aantrekkelijk thema hebben!

Cakes en Rijke Beslagsoorten- wordt verwacht
Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke grondstoffen?
Wil jij af van de pakjes en zakjes en zelf de allerbeste basis voor je assortiment en taarten kunnen maken? Deze opleiding leert je met een aantal basis ingrediënten de lekkerste cakes en beslagen te maken, maar wel steeds op een manier waardoor je zelf een keuze kunt maken welke receptuur het beste past in jouw bedrijf. Je leert over toevoegingen om rijkere beslagen te maken, je leert ook kleine cakejes zoals financiers en madeleines te maken die je binnen 10 minuten warm in je winkel kan hebben staan, en continu kan bakken in de winkel, en je leert de iets luxere variant, de gateaux de voyage maken.

Wat maak je onder andere:
Rijke amandelbeslagen, vloeiende cakerecepten, financier, madeleine, eigentijdse cakejes, gâteaux de voyage en meer.

Desserttaarten en gebak- wordt verwacht
In deze cursus staan verschillende desserttaarten en gebakjes centraal. Je maakt basis biscuits en degen en leert de onderlinge verschillen. Ook maak je de lekkerste interieurs en mousses. Je leert over smaakcombinaties en bereidingswijzen. Uiteraard maak je het af met een strakke glanzende glacage en passende decoraties.  

Eclairs en Soezen- wordt verwacht
Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan? In deze tweedaagse opleiding leer je de kneepjes van het maken van een perfect soezenbeslag en uiteenlopende toepassingen uit de Franse soezenwereld. Denk aan een ouderwetse choux à la crème of een diversiteit aan eclairs met een strakke glacage en decoratie. Ook een Religeuse is een klassieker met veel mogelijkheden zoals een vulling van chocolade, koffie of frambozen. Bovendien kun je ook nog de hartige weg bewandelen met het soezenassortiment zoals met het maken van gougeres. Al met al een flinke dosis inspiratie voor de patisserie en je spijkert je Franse taal weer wat bij!

IJstaarten- wordt verwacht
Met het oog op een extra verkoopmoment van ijs rond de feestdagen hebben we deze tweedaagse opleiding ontwikkeld. Je maakt verschillende ijstaarten, en leert en maakt daarbij ook welke biscuits en interieurs geschikt zijn voor koude consumptie. Je leert over de opbouw van ijstaarten, hoe zit het met structuren en hoe bouw je deze op? Welke soorten ijs kun je glaceren en welke niet? Waar moet een ijsmix aan voldoen zodat deze niet meteen afsmelt?
Daarnaast gaan we hands-on aan de slag met het maken van verschillende biscuitsoorten, glacages, parfait en ijssoorten die we verwerken in strakke maar ook rationeel te produceren ijstaarten. Uiteraard werk je alles netjes af, met decoraties, merengue en chocoladewerk.

Semifreddo’s en ijs in glas komen ook aan bod! Wordt aangeboden in samenwerking met onze founder Gelato Solutions - IJswinkel.

Werkwijze
Puur Patisserie bestaat uit verschillende trainingen. Voor iedere training meld je je apart aan. De trainingen bestaan uit 2 dagen (15 uur). 

Doelgroep
Banketbakkers die zich willen verdiepen & verbreden.

Uitvoeringslocatie
Deze trainingen vinden plaats op het Bakery Institute te Zaandam.

Kosten
Op deze training zit subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
De training kost € 630,- per deelnemer, na aftrek van de subsidie Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is deze € 346,50 per deelnemer, exclusief BTW.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met de afdeling sales support, 0317-471215.

Patisserie (kort)


Voor Ambachtelijke bakkers
2 dagen
Voor data klik door naar informatie.

Bakery Institute
Zaandam

€ 346,50

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Startdata: september en oktober

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Industrie, Ambacht, Verkoop

Leidinggeven op de werkvloer

8 september 2021- Wageningen

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil jij je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service