Ambacht

Patisserie (kort)

Voor data klik door naar informatie. | Zaandam

Wil je ook terug naar de basis in de patisserie? NBA organiseert samen met het Bakery Institute 2-daagse trainingen die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen. Je kunt ze ook allemaal volgen voor een compleet programma aan vak technieken en recepturen, met daarbij de juiste theorie die in de trainingsdagen behandeld wordt.

Eclairs en Soezen
Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan? In deze tweedaagse opleiding leer je de kneepjes van het maken van een perfect soezenbeslag en uiteenlopende toepassingen uit de Franse soezenwereld. Denk aan een ouderwetse choux à la crème of een diversiteit aan eclairs met een strakke glacage en decoratie. Ook een Religeuse is een klassieker met veel mogelijkheden zoals een vulling van chocolade, koffie of frambozen. Bovendien kun je ook nog de hartige weg bewandelen met het soezenassortiment zoals met het maken van gougeres. Al met al een flinke dosis inspiratie voor de patisserie en je spijkert je Franse taal weer wat bij!

Gelegenheidstaarten
Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment! In deze tweedaagse opleiding maak je een gelaagde taart voor een bruiloft of verjaardag met bijpassende decoraties. Ook leer je een stapeltaart maken en afwerken met de dripmethodiek, een echte trend van dit moment! Je leert alle onderdelen van de taarten vanuit een pure basis maken. Denk aan de cake, crème, vulling en chocolade ganache en natuurlijk het opbouwen en afwerken van de taart. De bijpassende taartdecoraties kunnen natuurlijk niet ontbreken om de taart geschikt te maken voor de betreffende gelegenheid!

Cakes en Rijke Beslagsoorten- 18 tm 19 maart 2019 
Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke grondstoffen?
Wil jij af van de pakjes en zakjes en zelf de allerbeste basis voor je assortiment en taarten kunnen maken? Deze opleiding leert je met een aantal basis ingrediënten de lekkerste cakes en beslagen te maken, maar wel steeds op een manier waardoor je zelf een keuze kunt maken welke receptuur het beste past in jouw bedrijf. Je leert over toevoegingen om rijkere beslagen te maken, je leert ook kleine cakejes zoals financiers en madeleines te maken die je binnen 10 minuten warm in je winkel kan hebben staan, en continu kan bakken in de winkel, en je leert de iets luxere variant, de gateaux de voyage maken.

Wat maak je onder andere:
Rijke amandelbeslagen, vloeiende cakerecepten, financier, madeleine, eigentijdse cakejes, gâteaux de voyage en meer.

Tartelettes Professional- 18 tm 19 februari 2019
Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Je leert een goed zanddeeg maken die je gaat vullen met allerlei lekkere vullingen zoals amandelfrangipane, cremeux, anglaise en pecans om het ultieme tarteletje te maken. We letten erop dat de tartelette diverse texturen heft en kleurige afwerkingen om te komen tot een verrassend assortiment dat ook geschikt is voor de gemengde bakkerij. Wat maak je onder andere zanddegen, crème, ganache en fruitvullingen, decoratietechnieken (nougatine, meringue, chocoladedecoratie) en meer.

Desserttaarten- 11 tm 12 februari 2019
Aan de slag met verschillende biscuits, degen, interieurs (zoals anglaise, cremeux en compote), mousses, bavaroises, glacages, decoraties en meer. In deze opleiding staan verschillende desserttaarten en gebakjes centraal. Je maakt verschillende basis biscuits en degen en maakt van basisingrediënten de lekkerste interieurs en mousses. Uiteraard maak je het af met een strakke glanzende glacage en decoraties.

Vormbonbons
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.In deze tweedaagse cursus leer je werken met verschillende soorten chocolade en mallen. Je leert diverse klassieke en eigentijdse vullingen maken en we focussen op verschillende decoratietechnieken.We focussen op verschillende decoratietechnieken. Hierbij laten we verschillende aspecten zien zoals: kleuren van cacaoboter, verwerken van de cacaoboter door middel van airbrush, kwast en gebruik van transfervellen. Kleursamenstelling is ook erg belangrijk. We laten dan ook zien wat de invloed is van witte, pure en melkchocolade op een gebrushte bonbon.

Showstukken

Werkwijze
Puur Patisserie bestaat uit verschillende trainingen. Voor iedere training meld je je apart aan. De trainingen bestaan uit 2 dagen (15 uur). 

Doelgroep
Banketbakkers die zich willen verdiepen & verbreden.

Uitvoeringslocatie
Deze trainingen vinden plaats op het Bakery Institute te Zaandam.

Kosten
Op deze training zit subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
De training kost € 630,- per deelnemer, na aftrek van de subsidie Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is deze € 346,50 per deelnemer, excl. BTW.

Vragen

Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met één van onze accountmanagers of het Bakery Institute (075) 61 57 226.

André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453

Patisserie (kort)


Voor Ambachtelijke bakkers
2 dagen
Voor data klik door naar informatie.

Bakery Institute
1506 EK Zaandam

€ 346,50

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Diverse startdata

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

Startdatum:
14 maart 2019

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service