Berichtgeving over het coronavirus en online trainingen

Vanwege de coronacrisis verzorgen wij momenteel helaas geen trainingen op locatie, maar je kunt wel nieuwe online trainingen bij ons volgen. Interesse? Kijk dan hier: https://www.nationalebakkerijacademie.nl/opleidingen/online-sessies-ervaren-leren-en-vragen-442/

Namens de NBA willen we iedereen veel gezondheid en succes wensen.

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleiders MBO niveau 4 Boulanger

22, 29 en 30 juni in Wageningen | verschillende locaties in Nederland, o.a. in Wageningen.

Om praktijkbegeleider van leerlingen voor de opleiding Boulanger MBO niveau 4 te zijn, is naast kennis en vaardigheden in plannen, begeleiden, motiveren en feedbackgeven ook voldoende vakkennis nodig. Vakkennis minimaal op MBO niveau 4, maar natuurlijk liefst meer.

Leerlingen die aan een MBO niveau 4 Boulanger bezig zijn kunnen met hun kennis en nieuwe ideeën een frisse kijk op het bedrijf bewerkstelligen. Logisch dus dat veel bedrijven deze leerlingen graag als stagiair of BBL-leerling in dienst willen nemen.

Voor deze leerlingen is het van belang om hun stage of hun BBL-traject bij een bedrijf te doen waar ze voldoende en op het juiste niveau kunnen leren. Het gaat dan niet alleen om vakkennis, proceskennis en inzicht, maar ook om innovatie, onderzoek en zelfstandigheid.

Mocht je nu als bedrijf graag een MBO niveau 4 leerling Boulanger willen hebben, maar heeft de praktijkbegeleider bij jullie niet aantoonbaar dit niveau, dan kun je een verkorte training volgen om het niveau te behalen en bewijzen.

Doelgroep
Praktijkbegeleiders van leerlingen MBO niveau 4 Boulanger

  • Deelnemers zijn al erkend praktijkbegeleider voor niveau 1, 2 en/of 3;

  • Deelnemers komen uit de regio van ROC ’s die MBO 4 Boulanger aanbieden.


Uitvoering en data
Deze training van 3 dagen vindt plaats op verschillende locaties in Nederland, o.a. in Wageningen.

Werkwijze
Meester Boulanger Peter Bienefelt verzorgt zowel het theoretische als het praktische deel van deze training. Onderwerpen die op dit niveau aan bod komen zijn onder andere:
Uitgangspunt is omdenken. Deelnemers laten kijken met andere ogen, naar nieuwe mogelijkheden zonder de belemmering van de vaste patronen.

De training wordt vormgegeven aan de hand van 5 pijlers.

  • Omdenken;
  • Desem;
  • Viennoiserie;
  • Innovatie;
  • De deelnemer Boulanger MBO niveau 4.

Dag 1: Meer theoretische inslag van de dag- kijken met een nieuwe blik

  • Kennismaking;
  • Doel en programma;
  • Theorie grondstoffen/desem;
  • Theorie Viennoiserie;
  • Ontwikkelingen en innovaties in Nederland en het buitenland;
  • Recepturen – aanpassen, vernieuwen en ontwikkelen;
  • Opdrachten dag 2 en 3.

Dag 2: Praktijk, met aanvulling vanuit theorie- omdenken in praktische aanpak

  • Verschillende grote degen en viennoiserie draaien;
  • Verdeeld over de dag bespreken innovatie en overdracht op niveau 4 leerling.

Dag 3: Praktijk, met aanvulling vanuit theorie- resultaten en innovatie

  • Opgemaakte broden uit koeling bakken;
  • Bulkdegen opmaken en bakken;
  • Verschillende Viennoiserie producten maken (in groepen);
  • Beoordelen broden;
  • Presentatie per deelnemer innovatief product;
  • Verdeeld over de dag bespreken overdracht op niveau 4 leerling.


Data

Nationale Bakkerij Academie- Wageningen

22-06-2020 van 08.00 tot 15.30 (dag 1)
29-06-2020 van 08.00 tot 15.30 (dag 2)
30-06-2020 van 08.00 tot 15.30 (dag 3)

We zijn nog bezig om trainingen op andere locaties te plannen. Voor de training in Wageningen kun je je meteen inschrijven via de knop aanmelden. Via de mail: info@nationalebakkerijacademie.nl kun je  aangeven dat je graag naar de training op een andere locatie wilt. Zodra de data van deze locaties bekend zijn, word je hierover geïnformeerd.

Kosten
De training wordt (in ieder geval tot 1 september 2020) 100% gefinancierd vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bedrijven ontvangen alleen een btw-factuur.

Certificaat
Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend NBA certificaat.

Vragen
Voor vragen over deze training kan je contact opnemen met één van onze accountmanagers:
André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453


Praktijkbegeleiders MBO niveau 4 Boulanger


Voor Ambachtelijke bakkers, Industriƫle bakkers
3 dagen
22, 29 en 30 juni in Wageningen


verschillende locaties in Nederland, o.a. in Wageningen.

BTW-factuur

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Voor data klik door naar informatie

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

9 september 2020

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil jij je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service