Industrie, Ambacht

Suikerverlaging

23 maart 2020 (VOL) en 9 juni | HAS Den Bosch

De klant vraagt om gezondere produc­ten met minder (toegevoegde) suiker. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze training krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van (toegevoegde)suikervervanging.

Inhoud
In de training komen onderstaande onderwerpen aan de orde:

  • Wat zijn de effecten van suiker op de gezondheid?
  • Wat zijn de effecten van de verschillende suikervervangers op de gezondheid?
    • Welke soorten suikervervangers zijn er?
    • Zijn er gezonde en ongezonde suikers/vervangers?
  • Technologische gevolgen van verlagen/vervangen van suiker:
    • Wat zijn de effecten van de toepassingen van suikervervangers op de producten en de productkwaliteit?
    • Welke natuurlijke en chemische vervangers voor toegevoegde suikers zijn bekend en worden op dit moment al gebruikt?
    • Wat zijn de gevolgen van verlagen, verwijderen of vervangen van (toegevoegde) suiker uit een product?
    • Welke functies heeft suiker in voedingsmiddelen in het algemeen?


Doelgroep:
Iedereen die te maken heeft met suikerverlaging in producten. Je leert wat de rol van suiker is in de voedingsmiddelen. Deze kennis wordt direct toegepast op jouw eigen producten of productcategorieën.

Toelatingseisen
Minimaal mbo- werk- en denkniveau.

Datum en duur
9 juni 2020
23 maart 2020 (VOL)
De training bestaat uit één bijeenkomst van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Locatie
Open inschrijving: HAS Hogeschool ’s-Hertogenbosch.

Kosten
Op deze training zit een subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
Open inschrijving:
De training kost € 580, - excl. BTW per deelnemer, na aftrek van de subsidie, € 319,- excl. BTW, per deelnemer.

Certificaat
Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend NBA certificaat.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met één van onze accountmanagers:

André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453

Bij inhoudelijke vragen over suikers: Gerlinde van Santen g.vansanten@has.nl of 06-51534076


Suikerverlaging


Voor Industriële bakkers, Ambachtelijke bakkers
1 dag
23 maart 2020 (VOL) en 9 juni
Van 10:00 uur tot 16:00 uur.

HAS Den Bosch

€ 319, - per deelnemer

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

Voor data klik door naar informatie

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht

Kwaliteitsmanagement

Startdatum in overleg

De training kwaliteitsmanagement helpt je bij het structureren van het proces dat voorafgaat aan het eindproduct.

Verkoop, Industrie, Ambacht

Leidinggeven op de werkvloer

9 september 2020

Is leidinggeven in jullie bedrijf ook zo belangrijk? Wil je medewerkers inspireren en motiveren?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.

customer service